- 3 szklanki mąki krupczatki
- 5 łyżek cukru
- 1 margaryna
- 5 jaj
- cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki śmietany
krem:
- 1 szklanka cukru
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
- 750 g agrestu
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, margarynę posiekać, dodać 5 żółtek, śmietanę i zagnieść ciasto. 1/5 ciasta włożyć do lodówki. Resztę rozwałkować i upiec na złoty kolor.
Ułożyć agrest. Ubić białka, dodać cukier i budyń, wymieszać i wyłożyć na owoce. Pozostałe ciasto (to z lodówki) rozkruszyć na pianę. Piec 50-60 min w temp. ok. 200 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz