Sałatka z fasolki szparagowej i tuńczyka

  • 6 garści fasolki szparagowej ( tak na 2 duże talerze, ale bez górki)
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 3 ogórki małe, gruntowe
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • maly ( 0,5 cm) ząbek czosnku
  • 2/3 dużego kubka naturalnego jogurtu
  • sól, pieprz

Fasolkę pokroić na 5cm kawałki, ugotować. Ostudzić, ułożyć na 2 dużych talerzach. Na nią położyć tuńczyka. Na to wylać sos jogurtowy ( czyli jogurt + czosnek+ koperek + sól+ pieprz). Na to położyć pokrojone wzdłuż ogórki i górę posypać oliwkami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz