Zapiekanka ziemniaczana z bakłażanem

  • kilka ziemniaków
  • 1 bakłażan
  • kilka pomidorów
  • 2 kulki mozarelli
  • sól, pieprz, czosnek, rozmaryn/ zioła prowansalskie

Ziemniaki obrać, ugotować. Przygotować naczynie żaroodporne, dno wysmarować oliwą z oliwek. Ułożyć na dnie pokrojone w plastry ziemniaki. Polać je odrobiną oliwy, dodać czosnek, zioła, sól i pieprz. Na ziemniaki położyć plastry bakłażana. A na bakłażana plastry pomidorów (spażonych, bez skórki). Posolić, popieprzyć, można dać jeszcze trochę czosnku i oczywiście posypać ziołami. Piec w temp. 200st. C. Po około 30 minutach na górę położyć plastry mozarelli. Włożyć na chwilę do piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz