Muffinki orkiszowo- jagodowe

  • 2 szkl mąki orkiszowej gruboziarnistej
  • 2/3 szkl cukru
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 0,5 szkl oleju
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • aromat waniliowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,3 l jagód (ja dałam 0,5l ale wyszły bardzo mokre)

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać jagody. Piec 180st C około pół godziny (czas pieczenia zależy od ilości jagód w cieście).
Ponieważ do swoich muffinków dałam aż 0,5l jagód- po upieczeniu wyjęłam z papilotek i przewrócilam je do góry nogami, żeby trochę odparowały. Dlatego mają trochę spłaszczoną górę.
Są rewelacyjne! Dosłownie jagody zlepione ciastem!

Smacznego!

1 komentarz: