- 2 szkl mąki orkiszowej gruboziarnistej
- 2/3 szkl cukru
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 0,5 szkl oleju
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- aromat waniliowy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0,3 l jagód (ja dałam 0,5l ale wyszły bardzo mokre)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać jagody. Piec 180st C około pół godziny (czas pieczenia zależy od ilości jagód w cieście).
Ponieważ do swoich muffinków dałam aż 0,5l jagód- po upieczeniu wyjęłam z papilotek i przewrócilam je do góry nogami, żeby trochę odparowały. Dlatego mają trochę spłaszczoną górę.
Są rewelacyjne! Dosłownie jagody zlepione ciastem!
Smacznego!
wyglądają przepysznie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuń