- woda
- mleko
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżeczki kurkumy
- mąka pszenna
- kilka łyżek oleju
farsz:
- 3-5 łyżek oliwy/ oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 marchewka
- 1 czerwona papryka
- 10 pieczarek
- 1 czubata łyżka curry
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany
Naleśniki usmażyć.
Na osobnej paletni (lub w garnku) udusić cebulę, dodać starty czosnek i pozostałe, drobno pokrojone warzywa. Troszkę podlać wodą. Jak będą miękkie dodać curry, sól, pieprz. Odparować wodę. Odstawić patelnię, jak trochę przestygnie- dodać śmietanę.
Na 1/4 naleśnika nałożyć farsz i złożyć na 4.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz